вівторок, 22 березня 2016 р.

21 березня Всесвітній день поезії

  Всесвітній день поезії  проголошений делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Вперше цей день був відзначений 21 березня 2000 року в Парижі.   В Україні це свято з'явилося у 2004 році.
Поезія — це неповторність. У кожного поета є щось своє, незвичайне. З кожним поетом асоціюються свої рими, свої думки, свій настрій, свої слова.
Переконатися в цьому мали змогу гості, які завітали в районну бібліотеку  на літературно-музичну композицію « Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово», яка відбулася у рамках клубу за інтересами « Душі відродженні джерела»
На заході звучали вірші Ліни Костенко у виконанні користувачки районної бібліотеки Галини Матвійчук. Присутні мали змогу почути вірші  Оксани Забужко та  Юрія Андруховича у авторському виконанні , романси Ольги Богомолець на слова Ліни Костенко. 
Учасниками заходу  стали талановиті учні шкіл нашого району: Іванна Петрівська учениця 8 класу Семенівської ЗОШ, Діана Ольшевська учениця 5 класу Бистрицької ЗОШ, яких представили сільські бібліотекарі
 ( Галина  Білоус с. Семенівка та Галина Івасюк с. Бистрик). Анастасію Мисик та Марину Гриневич учениць Іванковецької ЗОШ представила педагог-організатор  Наталія Федорова.
 До кожного із них по-різному приходить натхнення творити поезію і у кожного є своя Муза, яка надихає. В поетичних творах юних поетів звучить тема війни та миру, патріотизму, любові до рідного краю, розкриваються найпотаємниші почуття і думки.
Ведучими літературно- музичної композиції були  працівники районної бібліотеки  провідний бібліотекар Валентина Гончар  та бібліотекар І категорії Вікторія Купріянова . Презентацію до Всесвітнітнього  дня  поезії підготувала бібліотекар І категорій Ольга Довгалюк.
Провідний спеціаліст відділу культури і туризму Бердичівської РДА Ольга Романівна Шевчук нагородила юних талантів подяками та подарунками.
В бібліотеці протягом тижня користувачі  мали змогу ознайомитися з  книжковою виставкою « Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі», яка була  присвячена    Всесвітньому  дню поезії. 
На виставці було  представлено відомості про життя і творчість відомих українських поетів та їх поетичні твори.







Немає коментарів:

Дописати коментар